De mest populære tegneseriefigurer gennem tiderne

Det er næsten svært at finde frem til de mest populære tegneseriefigurer gennem tiderne, da der er så mange at vælge imellem. Det kan være alt fra dyr til ”almindelige mennesker”, superhelte og mange andre figurer, som har underholdt os gennem tiderne. I denne artikel kigger vi på tre af de mest populære tegneseriefigurer gennem tiderne.

Garfield

Tegneserien Garfield handler om den lasagne-elskende kat af samme navn. Tegneserien er skabt af Jim Davis, som fik trykt sit værk for første gang den 19. juni 1978.

Til at starte med fik Garfield navnet Herman i Danmark, men det blev hurtigt ændret tilbage til det originale amerikanske navn. Garfield er kendt for at være en doven og ekstremt overvægtig kat, som blev født på en italiensk restaurant, men senere blev han solgt til Harald. I tegneserien kan du blandt andet følge hvordan Harald uden held prøver på at få Garfield til at opføre sig som en normal kat. Det gør han blandt andet ved at give ham garnnøgler og gummi mus, men det kommer Harald som sagt ikke særligt langt med.

Tintin

Den belgiske tegner Georges Remi, som også er kendt som Hergé, står bag Tintin, som er en af de mest populære europæiske tegneserier nogensinde. Tegneserien er blevet oversat til mere end 50 forskellige sprog og der er efterhånden blevet solgt mere end 200 millioner eksemplarer af Tintin tegneserie albummer.

Verden mødte Tintin for første gang den 10. januar 1929, da tegneserien blev tilføjet som et ugentligt børnetillæg til den belgiske avis Le XXe Siécle. Til at starte med havde Tintin fokus på begivenheder i det 20. århundrede, men senere hen blev Tintin til fri fantasi og gav slip på hverdagens politiske inspirationer.

I Tintin møder vi også den hvide terrier Terry, som trofast følger Tintin over det hele. Oprindeligt hedder hunden Milou opkaldt efter Hergés barndomskæreste, men i den danske udgave er hunden kendt og elsket som Terry.

Superman

Den amerikanske tegneseriefigur Superman mødte verden for første gang i Action Comics nr. 1 tilbage i 1938. Generelt betragtes Superman som den første moderne superhelt tegneseriefigur og derfor er der ikke noget at sige til at han er blevet til en af de mest populære tegneseriefigurer gennem tiderne.

Det er Joe Shuster og Jerry Siegel fra National Comics, som i dag hedder DC Comics, der har skabt Superman, som vi først mødte i tegneserien. Senere hen er Superman også blevet til en del af TV-serier, film, computerspil og meget mere.

Superman blev født på planeten Krypton med navnet Kal-El. Hans far Jor-El sendte ham til jorden i en raket kort før at Krypton eksploderede og på jorden landede Superman lige uden for byen Smallville. Her blev Kal-El opdaget af ægteparret Jonathan og Martha Kent, som valgte at adoptere ham og kalde ham for Clark Kent.

Lidt efter lidt går det op for Clark Kent at han har superkræfter og dem vælger han at bruge til at hjælpe jordens befolkning. For at holde sin identitet hemmelig vælger han at optræde i et kostume og hjælpe verden som Superman.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *