De bedste danske tegneserier

Claus Deleuran står bag nogle af de bedste danske tegneserier nogensinde. For et par år siden blev ”Rejsen til Saturn” valgt til den bedste tegneserie nogensinde. I denne artikel vil gennemgå den succesrige Deluran historie og kigge nærmere på både Peter og Ping samt Rasmus Klump, som muligvis er den mest velkendte danske tegneserier uden for Danmarks grænser.

Rejsen til Saturn er den bedste danske tegneserie nogensinde

Claus Deleuran lavede tegneserier før han kunne skrive. Han var ikke engang fyldt 10 år gammel, da ”Rejsen til Saturn” blev udgivet. Tegneserien handler om en flok unge mænd, som tager på mission ud i rummet mod Saturn, og på vejen møder de interessante karakter som f.eks. Gud og Lucifer. Tegneserien er så populær at den senere blev lavet til en computeranimeret film. Deleuran står også bag Thorfinn, som blev valgt til den næstbedste tegneserie nogensinde i den danske historie. Så der er ingen tvivl om at Claus Deleuran sidder fast på den danske tegneserietrone.

Trofaste følgere fulgte Peter og Ping i 27 år

Peter og Ping er også blandt de bedste danske tegneserie nogensinde. Tegneserien er skabt af Storm P., der formåede at komme op med 8000 Peter og Ping illustrationer i en periode på 27 år. Denne tegneserie er genial, fordi det er verden set fra to forskellige synsvinkeler. Den ene er en erfaren voksen mens den anden er en 5-årig dreng, som er illustreret i form af en pingvin. I Peter og Ping bliver interessante emner taget op, som f.eks. det modspil der er mellem hvordan vi gerne vil ses i andre folks øjne og hvordan vi rent faktisk er i virkeligheden.

Den verdensomspændende kendte danske tegneseriebjørn

Den lille bjørn med de røde smækbukser og den blå hue kom til verden i slutningen af 1951. Det er ægteparret Carla og Vilhelm Hansen, som står bag den kendte tegneserie, der har solgt mere end 20 millioner eksemplarer i mere end 20 lande. Rasmus Klump er oprindeligt opkaldt efter Hansens nabos hund, som hed Klump. Derfor kan det være at navnet er meget dansk og dette kan være med til at det danske navn senere er blevet ”oversat” til finsk, fransk, spansk og meget mere. I Finland og Sverige hedder han Rasmus Nalle mens italienerne, portugiserne og franskmændene kalder ham for Petzi. Den pandekagespisende børn er så populær at han også findes i computerspil, tegnefilm, børneoperaer og meget mere.